Δρ Βασιλική Πλιάτσικα


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων
vpliatsika@culture.gr

Η Βασιλική Πλιάτσικα είναι διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στον μυκηναϊκό πολιτισμό και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Έχει λάβει μέρος σε ανασκαφές προϊστορικών θέσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο και συμμετείχε σε διεθνή αρχαιολογικά προγράμματα.

Από το 2000 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ακαδημία Αθηνών και την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στο Πρόγραμμα Μελέτης και Δημοσίευσης των Ανασκαφών των Μυκηνών. Το 2011 διορίστηκε ως μόνιμη αρχαιολόγος στο υπουργείο Πολιτισμού και έχει υπηρετήσει σε περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες.

Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε συνέδρια καθώς και διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για την εικονογραφία, τη θρησκεία και την κεραμική του προϊστορικού Αιγαίου, την ιστορία της Αρχαιολογίας και την πρόσληψη της αρχαιότητας στη σύγχρονη εποχή.

Μέρος του δημοσιευμένου επιστημονικού της έργου είναι διαθέσιμο εδώ: https://culture.academia.edu/VassilikiPliatsika

Εγγραφή στο newsletter