Μαρία Σελέκου


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης
mselekou@culture.gr

Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Siena-Ιταλίας με κατεύθυνση Αρχαιολογική και αναγνώριση ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. Διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην κλασική αρχαιολογία.

Συμμετοχή σε αρχαιολογικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνέδρια σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα, με αντίστοιχες δημοσιεύσεις (Ελληνιστική Κεραμική, ΒCH, Α.Δ., ΑΕΣΘΕ, Corpus, Aρχαιολογία και Τέχνες, ICOM-CECA, κ.ά.) και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Συγγραφή λημμάτων σε καταλόγους περιοδικών εκθέσεων Μουσείων του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Από το 2008 σχεδιασμός/δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο ΕΑΜ, για σχολικές και ανοιχτές ομάδες κοινού, ειδικά ευπαθείς ομάδες, με εκπαιδευτικά φυλλάδια (για το αρχαίο Παιχνίδι, τη Μουσική, τη Νεολιθική Εποχή, τα Ψηφιδωτά, το Γυμνάσιο στην Αθήνα του Αδριανού, την Ομορφιά, κ.ά.). Δημιουργία μουσειοσκευής για το αρχαίο παιχνίδι και εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές.

Ως αρχαιολόγος εργάζομαι από το 1999 στο Υπουργείο Πολιτισμού: Εφορείες Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, Γραφείο Γενικού Γραμματέα και από το 2007 στο ΕΑΜ.

Εγγραφή στο newsletter