30

ΣΕΠ 2024

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο του CHCD 7th International Symposium στο Πεκίνο


Loading....
Φωτογραφία του βραβείου
Φωτογραφία από τη στιγμή της βράβευσης

Βράβευση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο του CHCD 7th International Symposium στο Πεκίνο για τη συνεργασία του  με το Emperor Quinshihuang’s Mausoleum Site Museum και το Tsinghua Heritage Institution for Digitization, (THID), για την ψηφιακή έκθεση Parallel Space: Meeting the Terracotta Warriors in Greece Online Exhibition (Greece-China).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βραβεύτηκε για τη συνεργασία του με το  Emperor Quinshihuang’s Mausoleum Site Museum και το Tsinghua Heritage Institution for Digitization, (THID), για την ψηφιακή έκθεση : Parallel Space: Meet the Terracotta Warriors in Greece/ Παράλληλος Χωροχρόνος: Γνωρίστε τον Πήλινο Στρατό στην Ελλάδα, που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από το Σεπτέμβριο του 2021.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 7th International Symposium on Cultural Heritage Conservation by Digitization (CHCD), που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο κατά το διάστημα 15-22 Ιουλίου 2024, με θέμα:RE-shape: Digital Heritage Driven by Technological Innovation”. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το ICOMOS China και το Tsinghua University.

Η ψηφιακή έκθεση Παράλληλος Χωροχρόνος: Γνωρίστε τον Πήλινο Στρατό στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και εγκαινιάστηκε κατά την τελετή  έναρξης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας το 2021. Η ίδια έκθεση απέσπασε ύψιστη διεθνή διάκριση (Star of Outstanding) στo θεσμό «Διεθνή Βραβεία 2022 για καινοτόμες προσεγγίσεις της Κληρονομιάς στην εκπαίδευση» (2022 Global Awards for World Heritage Education Innovative Cases), ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και οργανώθηκε από το  Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας Παγκόσμιας Κληρονομιάς για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (WHITRAP: World Heritage Institute of Training and Research for the Asia and the Pacific Region).

Η πρόσβαση στην ψηφιακή έκθεση είναι δωρεάν στην ιστοσελίδα του Μουσείου

 

Πληροφορίες για την ψηφιακή έκθεση: https://www.namuseum.gr/new/psifiaki-ekthesi-parallel-space-meet-the-terracotta-warriors-in-greece-parallilos-chorochronos-gnoriste-ton-pilino-strato-stin-ellada-poy-filoxeneitai-stin-istoselida-toy-ethnikoy-archaiologikoy-moyse/

Είσοδος στην ψηφιακή έκθεση: http://e-spce-bmy.bjthua.com/#/Home

Πληροφορίες για το Συμπόσιο: https://english.beijing.gov.cn/beijinginfo/sci/latesttrends/202407/t20240718_3752637.html

Εγγραφή στο newsletter